Receptfritt
är en helt ny syntes av körsång och improvisationsteater. Det finns inget recept för hur detta ska gå till. Det finns inget recept för hur ni ska ta emot det. Det finns inget recept på vad som kan komma att uppstå i denna fusion.

Ni i publiken är med och skapar denna nya föreställning. Så kom och se, hör och var med om något helt nytt!

Inför den här föreställningen har Voces Nordicae arbetat med improvisationsteaterläraren och skådespelaren Jörgen Krantz. Jörgen, som även har ett förflutet som musiker, jobbar inom olika branscher och kulturuttryck med att översätta improvisatörens förhållningssätt till scener och sammanhang utanför teaterrummet. ”Det handlar i korta ordalag om att förflytta aktörens – eller här varje sångares fokus – från att vara ett instrument till att själv bli en skapande konstnär och medium som bejakar, samspelar med och tjänar ensemblen, publiken och musiken i sig, och att berätta något mer än det uppenbara”, säger Jörgen.

Receptfritt med har premiär på Capitol, Sankt Eriksgatan 82 i Stockholm 30 mars kl. 19:00. Föreställningen ges även 31 mars kl. 15:00. Biljetter finns till försäljning här

Kategorier: Okategoriserade