Jag gillar teamwork. Jag har ett intresse för att jobba med kör som uttrycksform där varje sångares individuella konstnärliga potential tas till vara. Har ambitionen att beröra i mötet med publiken. Gillar att experimentera och att lära mig nytt där jag inte känner till facit. Voces Nordicae är – med allas input – som en kreativ experiment verkstad och jag trivs i den skapande-processen.”

Voces Nordicaes konstnärliga ledare och dirigent, Lone Larsen, är född 1973 och uppväxt på en gård i Vind – en liten by i västra Jytland i Danmark. Hon är utbildad musiklärare vid Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg.

1998 flyttade Lone till Sverige där hon har tagit diplomexamen i kördirigering vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. I juni 2000 gav hon sin mycket väl mottagna diplomkonsert.

Lone har under perioden februari 2005 – februari 2007 varit bosatt i New York där hon bl.a. gjort kompletterande studier vid Juilliard School of Music i New York, USA.

Sommaren 1999 grundade Lone Larsen vokalensemblen Voces Nordicae. Vid sidan av den klassiska musiken har Lone arbetat med musik ur den afro-amerikanska traditionen, och tycker det är berikande att jobba med olika genrer. Hennes intresse för folkmusik visar sig därför i Voces Nordicaes artistiska framtoning. Lone har själv sjungit i trion Babwäba-sisters och har varit konstnärlig ledare för jazz-vokalgruppen Vocation.

2008-2009 var Lone Larsen chorus master för Eric Ericsons kammarkör och hon har under åren som frilansande dirigent arbetat med Svenska Radiokören, Danska Radiokören, Helsingborgs Symfoniorkester och The Estonian National Male Choir, RAM. Hon är lektor i dirigering vid Ersta-Sköndal Högskola och har även undervisat vid Kungliga Musikhögskolan, Stockholms Musikgymnasium och Aaron Copland School of Music i New York.

2008 blev Lone Larsen utsedd till Årets körledare av Föreningen Sveriges körledare.

2017 tilldelades Lone Larsen titeln professor på konstnärlig grund vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola.