Magnus Bogårdh

Magnus Bogårdh har sjungit i kör sedan 10 års ålder. Merparten har spenderats i St. Jacobs Kammarkör. Där har den musikaliska variationen varit stor men framför allt har all framförd nyskriven musik influerat mycket, både som körsångare och i det egna musikorienterandet.

Mellan 1985 och 1997 tillkom även teaterintresset. NBV:s och Sthlm:s teaterverkstad, Sthlm:s studentteater, Kulturama skådespelarlinje C och N-studio, var väldigt kreativa miljöer. Bland rollerna kan nämnas Williams ”Utdömd egendom”, Strindbergs ”Karl XII”, Tjechovs ”Körsbärsträdgården” och ”Björnen” samt Havels ”Vernissage”. Startskottet för teaterintresset var förmodligen ändå körmedverkan i Dramatiska Ensemblens uppsättning av Poulenc/Appolinaires opera ”Brösten på Therese”.

Det går oftast inte att livnära sig enbart på musik och teater och jobben har därför varierat en del: Kock, säljare, reseledare mm. Med viss utbildning på matlagning och drycker är hemmakänslan stor i kök där han tillverkar gärna kulinariska kullerbyttor.

Numer jobbar han på Gehrmans musikförlag, och hittar du honom inte där kan du leta vidare: På sjön och i skogen sökandes råvaror till köket. I trädgården på det Öländska sommarstället. Framför mixerbordet på rockkonserter. I en fåtölj med stor kanna te, lösandes korsord eller läsandes seriealbum.